15 Mayıs 2014 Perşembe

SOMA hakkında yazamadığım o yazı


S  ize demiştim, soma hakkında hiçbir yazı yazamayacağım diye! İşte o yazıyı "yazamıyorum şimdi", ruhları cennete giden o kutsal insanlar için, gerçekten ne desem dilim sürçecek, yine bir hatam olacak! Sizden ricam, eğer #SOMA da bir yakınınız öldü ise ne olur yazımı okumayın, sizi bir de ben üzmek istemem.



      Öncelikle şunu belli etmem gerekiyor, bazı gerizekalı yandaşların zannetmek istedikleri gibi "Gezi Parkı" nın yıldönümü ile falan alakası HANİ NASIL OLABİLİR ŞEREFSİZ SENİ?! İnsan, böylesi bir katliam ve can pazarı'nın yaşandığı yerlerle ilgili nasıl bu kadar aşağılayabilir kendini? Para uğruna, birilerine kul köle olabilmek adına insan olabilmenin gerekliliklerinden nasıl ödün verilebilir aklım almıyor!

      Bakanlar yalandan da olsa bazı açıklamalar yapıyor, koftiden de olsa bir gidiveriyorlar soma'ya. E gezi parkına benzemez bu şekerim? Olayı hiç bir şekilde siyasete ve paralelliğe bağlayamazsın! İşçi, emek verdiği sırada, ASLINDA DİNİMİZE GÖRE DE EN BÜYÜK İBADETİNİ YAPARKEN, 120-130 $ maliyeti 24$'a indirmeye çalışan bir kurnazın günahlarının bedelini ödediler canlarıyla. Ha, alelade bir kıyafet ile kurtulabilenleri kucaklayacaklarına, bir de üstüne üstlük MİLYON DOLARLIK hırsızlıklarla aldıkları haramlarıyla birlikte ancak yalıkazığı gibi dikilmesini biliyor bunlar!


      Peki, neden bu kadar verimlilik, az parayla çok kâr için bu kadar gözleri dönmüştü? CHP Milletvekilinin 15-20 gün önceki #SOMA önergesini de önce o güne kadar bekletecek, sonra da reddedecek? Hani işçiyi insan değil de köle sayan, sırf o işi yaptırdığı için kendine şükrettirtip tanrıcılık oynamaları haricinde. Hemen fotoğrafa göz atıyoruz(unutulmasın diye bu olayların çetelelerini hep tutarım):

Soma Holding'in Maslak Gökdeleni
      En ucuz daire 1 milyon dolar! Ne para ama, katliamlara değecek(!!!!) insan canını hiçe sayacak! Hem de Türkiye üzerindeki en büyük rant köyü Maslak'ta... Hele ki canlarını tehlikeye atarak yine de kendilerini iyi birer insan zanneden şu tiplerin gözü de karnı da DOYMUŞTUR ARTIK DİYORUM!

Pardon lafımı geri alıyorum, tipe baktım da ŞEKERİM DOYMAZ BU!
      Bunlar pişkin pişkin sırıta dursun, verilen rakamlar bile belli değil, süper güç 2023 Türkiye'sinden. Dikkat edelim, bu konudaki belirsizliğimizi gelişmiş ülkeler kıskanabilir(tabi). Başbakancık 200'lü, Enerji Bakancığı 280'li, Soğuk hava depoları sadece burada 377 derken gönüllü kurtaranlar da 580 derken... Kİ LANET OLSUN 1 can bile bizim için önemlidir diyeceklerine 1860'ların ingilteresinden örnekler verebiliyorlar pişkin pişkin. Neymiş, NORMALMİŞ! O zaman Fransız İhtilali misal, biz de seni protesto edebiliriz, buna hakkımız var, çek o TOMA'larını oradan. Haa, hem toma yerine soma'ya yatırsaydın, orayı özelleştirmeyip devlet(ÖZELLEŞTİRME FURYASININ BENCE EN BÜYÜK KURBANI) elinde bıraksaydın, ama kendi elinde değil tabi allah korusun... Bunların hiçbiri olmayacaktı! Kaç can, kaç aile, kaç devleti üzdün sen YİNE!

Başbakancık marketin birine SIĞINIVERDİ!
      E hak vermek lazım kendilerine, gerçek halk dediğimiz insanlar, dolandırıcıyı-katili-hırsızı hiç mi hiç sevmezler. Kader mader diye saçmalarken, hala daha o koltukta oturabilirken, yancıları da hala şu şartla istifa ederim deyip pişkinlik yapabiliyorken, kader kendilerine işlemiyor ve 100 araç, binlerce koruma, devletin polisini ve askerini alıkoyup kendi pisliklerine alet ediyor ve polisler özellikle bundan zevk alıyor! Ay neyse, gerçekten midem bulanıyor bundan... Konumuz #Somaydı hem, şarlatan diktatörün şaklabanlıkları değil!

      İlginç de bir anektod geçmek istiyorum. Birkaç insandan kan dondurucu ifadeler duydum. AKP'ye oy vermeselerdi diye. AYBENŞOK! Yahu, ağzından çıkanı kulağın duyuyor mu? Bu insanları hangi şartlarda hangi hayatlara zorluyorlar, ne tehditlerle eze eze alıyorlar oylarını, nasıl kandırılıyorlar hiç mi aklın basmaz?! Hem öyle olsa bile orada ölen canlar var, insanlık namına üzüleceksin!


      Peki, biz ne yapıyoruz?! Gerek sosyal medya, gerekse okullarda evlerde işlerde... Büyük bir gerginlik hakim. Herkes tepkili. Barbadoslu şarkıcı -geçen seneki konserine de iyi ki gitmişim helal olsun- RIHANNA bile. Onu bırakın 3 ülke sırf bizim için iş bırakma ve yas ilan ediyor. Ay bizimkiler de yas ilan etti fakat GERİZEKALI SENDİKALARIMIZ NE YAPTI? Tamam koca bir hiç değil ama sanki yaşananlar Türkiye'de değilmiş gibi, hatta şirketi aklamaya çalışır gibi yalaka bir hali var. İşçi sınıfı gerekli saygıyı göremiyorsa sadece patronlar değil, sendikaların da... Ay cidden cümle kuramaz oldum!


      Hem birine daha tepkili idi insanlar. Kraldan çok kralcılara, işçibaşına ve başbakanın yaratığı YUSUF YERKEL. Acılar içinde kıvranan, yakınını kaybetmiş bir insana sen kimsin de tekme savurabiliyorsun? Efendilerinin kuklası olmuşsun, okuduğun okullar da full torpildir senin(illa ki). Onu geçtim, tabi tipin o kadar net ki itiraf etmek zorunda kalmışsın! O tekme anının fotoğrafını koyamayacağım artık! Senden midem bulanıyor. Dünya tepkili sizlere, sadece ben değil, sadece "gezici" dedikleriniz değil! Yere düşene tekme vurana da insan demezler, hayvan hiç demezler, HATIRLATAYIM! Ha, şiddet demişken bir de bunun başı ne yapmış bakalım;

yalanlatmış bide bir diğer kölesine

      Ben burada çemkirip durayım, hala daha ölü sayısı artmaya devam ediyor. Bugün kendi sınıfımda/okulumda da gerginlik vardı. İnsanlar ilk kez o kadar güçlü bir şekilde itiraf etmişlerdi sindirildiklerini, hocalar bile nasıl yalnızlaştırıldıklarından bahsettiler! Haklılardı, sırf 3.köprüye onay verilmiyor diye uğraşıyorlar akademi camiasıyla! Ay içimzde bir hain varmış ama şekerim, yetmez mi o? Ama baya da gerzek... Offff!!! Neler diyorum ben? İnsanlar birbirinin eylem pratiklerini sorgularken çıktı tartışma. Kendi çapımızda bir eylem yaptık diyelim. Zaten her yer eylem HER YER TOMA! Fakat sinir olduğum birşey var, kitle tamamen bir arada durup neden Levent'teki iş merkezinin önünde yapmıyorlar eylemini, bilmiyorum bana anlamsız geliyor, kimse kusuruma bakmasın.

      Dış gündemde de birşey daha dikkatimi çekti. Yahu? Ağlamayan ülke kalmamış, fakat bu bir takım tiplerin bir yerlerini sümüğe boğdukları rabia'lar Mısır Sudan falan HİÇ Mİ HİÇ taziye mesajı falan yayınlamamış(yanlışsam düzeltin). Bu kadar sahte olunur da sahteliğin bile bir gerçeklik payı vardır, bu kadar düşülemez gerçekten! Ama yaptılar oldu, durmak yok yola devamcı bunlar! O kadar kine nefrete boğmuşlar ki beni de... Hani daha taziye dileklerime sıra gelmiyor daha! O işçilerin, çizmemi çıkarayım da sedye kirlenmesin diyen, abi beni bırak arkadaşımı al onun karısı hamile diyen, içeri girip tekrar kurtaran, kurtulan veya kurtulamayan, alnındaki teri, ayağındaki çizmesi öpülesice bu değerli insanların acılarına bile ortak olamadım, yazıklar olsun yazık... Hiç bir kelime teselli olamaz biliyorum, bu yüzden sizlere büyük özürler borçluyum.

Bu arada transfobi her yerde, ama cevabını ağzının payını verdim o sinirimle!
      Kıısadan hisse bu travesti diyor ki, ateşin düştüğü yerdeki yangın tez zamanda sönsün, geride kalan insanların daha fazla acı çekmesi son bulsun(gerçekten okuyup da yazamadığım vahşetler yaşanıyor orada, takip edenleriniz bilir), HÜKÜMETE DE ÇOK SİNİRLİYİM BETER OLSUNLAR İNŞALLAH! Devlet-Patron elele, daha bir çok ölümlere!!!


Sosyal Medyada Paylaşın:    Facebook Twitter Google+ Stumble Digg
 photo geri_zpsvjjlxydp.png  photo ileri_zpsmnpu8fzu.png

0 yorum:

Yorum Gönder