10 Aralık 2013 Salı

İnsan Hakları Günüymüş


      Bilmeyenleriniz için hiç uğraşamayacağım bu sefer aahhahahahaha... İnsan haklarını bilmeyen şöyle böyledir demeyeceğim, çünkü malesef varlar :( Ve ben onlara sadece acıyorum şekerler. Çünkü insanlığını unutmuş hem mazlumlar var hem de zalimler. Bu ikilikte düzen tutturmuş bir sürü zavallı arasında ise insanlığınızı hatırlamak ölüm gibidir sanki!



      İnsan dediğin nedir ki? Kimden neyden evrildik bu kadar? Neandertal, Homo Erectus vesaire derken şimdiki "Homo Sapiens Sapiens" halimizi almış(!) olarak bugünkü insan halimizi almışız. Devletler kuran, yemek yiyen, evlenen, birilerinin hakkını yiyen, öldüren, vahşi, kırılgan, öyle ya da böyle, iyi ya da kötü birer İNSANIZ. Nasıl ki acıktığımızda yemek yememiz gerekiyorsa eşit olabilmek için en tepede bir hak-hukuk-kanun çerçevesi olması gerekiyor. Yani topluluk yaşamlarında bu temel bir ihtiyaçtır.

      Türkiye'de mesela paranıza göre karşılarsınız ihtiyaçlarınızı. İstisnasız bu böyledir. Gıda, giyim, cinsellik, hak arama vs. kısacası ne kadar paranız varsa o kadar eşitsinizdir. LGBT olma durumunda da bu geçerlidir mesela, bilmem biliyor muydunuz? Aslında tüm LGBT'ler acı çekmez, bazıları daha az acı çeker, fakat neden hepsi dururken bazıları? Yani ilerde zengin olduğumda bile bu eşitsizliğin bedelini neden çekmek zorundaymışım ki çok pardon? Manyak mısınız efenim?


      Dediğim gibi, bazıları malesef daha eşit. Fakat ya insan hakları sözleşmesi olmasaydı? Hani insanların sadece kendi gücüyle diğerlerini ezebilmeyi görüntüde bile engellemeyecek birşey olsa, o zaman "hiç abartmıyorum" insan kıyımları yapacak birsürü şizofrenle dolu ortalık. Hepsinin sırtını sıvazlamış olurduk. Aynı, bir trans kadınla birlikte olan erkeğin insan müsvettesi çıkması ve karşısındaki kadını öldürdükten sonra açılan(mucize eseri) davada söylediği yalan ifadelerle(erkek adam yalan söylemiyordu ya hani? Kalıbına tüküreyim senin) adeta koruyup kollanması gibi.

      Çok fazla birşey dile getiremedim, çünkü adı üstünde yahu; İNSAN HAKLARI! En doğal ve yemek içmek kadar da ihtiyacımız olan şeylerden biri. İnsanı insan yapabilecek şeylerin hukuki düzlemde tanınması ve dezavantajlı grupların insanlar tarafından tanınması. Bu arada Türkiye 53 Yılda Yaşam Hakkını İhlal Eden Devletler Sıralamasında İkinci Sırada imiş bilmem duydunuz mu? E tabi çok yanlış ve boşluklu, aynı zamanda da efsanevi olan yasalarımızın polise verdiği olağanüstü ve zararlı yetkiler başta olmak üzere, özellikle de birleşmiş milletlerin "azınlık" tanımına uyan gruplara yapılan eziyetleri falan da hesaba katarsak... Bunca yıldır işçi ve beyin göçü yapmış olan milyonlarca insan yanılıyor olamaz. 

      Keşke bu günle ilgili çok daha dolu dolu ve derin bir yazı yazabilseydim. Ama unutmayın ki; katil, tecavüzcü, sapık vs. olmadıkça İNSAN İNSANDIR (bence) ve bu kadar çok nüfuslu bir dünya'da nispeten düzenli olarak da yaşayabilmek adına kanunlarla korunması ZORUNLUDUR! Ayrıca, her şeyi geçtim, günah be kardeşim kul hakkı yemek, zulüm etmek!
Sosyal Medyada Paylaşın:    Facebook Twitter Google+ Stumble Digg
 photo geri_zpsvjjlxydp.png  photo ileri_zpsmnpu8fzu.png

0 yorum:

Yorum Gönder